Spoorwegmuseum Utrecht korting

 

Spoorwegmuseum Utrecht

Kom naar Utrecht en geniet van de spannende wereld vol met treinen! In het Spoorwegmuseum zijn dagelijks leuke voorstelling te zien. Deze zijn boeiend voor zowel jong als oud. Het oude Maliebaanstation is de poort tot het Spoorwegmuseum. Wilde je altijd al een kijkje nemen in een echte locomotief dan zit je bij het Spoorwegmuseum goed. Als je bij het Spoorwegmuseum bent vergeet dan niet om ook even buiten te kijken bij de oude watertoren, op het rangeerterrein en bij het Kinderspoor.

Spoorwegmuseum, Grote Ontdekking

Voor wie het aandurft, De 'Grote Ontdekking' gaat terug naar het tijdperk van de stoomtrein. Reis net zoals vroeger door een Engels mijndorp en ontdek hoe gaaf de eerste stoommachines er uit zagen! 

Spoorwegmuseum, de Vuurproef

Buiten het Spoorwegmuseum zie je een gek gebouw staan. Hier moet je heen want hier beleef je het prijswinnende 4D-avontuur van Het Spoorwegmuseum: De Vuurproef! Rutger Hauer verteld hier een spannend verhaal! Al vertellend neemt hij de bezoekers mee op een reis langs de mooiste hoogtepunten uit de spoorgeschiedenis.

Spoorwegmuseum, Werkplaats

In 'De Werkplaats' van het Spoorwegmuseum vertellen edutrainers je van alles over de treinen. Vraag alles wat je maar wilt weten. Als je geluk hebt maken ze zelfs een trein voor je open zodat je zelf een kijkje kunt nemen. 'Stalen Monsters' neemt je mee in een spannende en leuke tocht langs verschillende beroepen die te maken hebben met treinen. Wat dacht je van al rijdend post sorteren? In een karretje scheur je langs grote stoere locomotieven en... gelukkig! Je kan nog net op tijd aan de kant om een stalen monster te ontwijken!

 

 

Spoorwegmuseum adres

Spoorwegmuseum

Maliebaanstation 16

3581 XW Utrecht

Spoorwegmuseum openingstijden

Di- Zo 10:00 tot 17:00

In de schoolvakanties ook op Maandag open!