Pandasia Ouwehands Dierenpark Rhenen

pandasia ouwehands

Pandasia Voorjaar 2017

Wil jij een echte reuzenpanda zien? Dan moet je binnenkort naar Ouwehands Dierenpark gaan! De bedoeling is dat er in het voorjaar van 2017 twee reuzenpanda's naar Ouwehands dierenpark komen. De panda is een bedreigde diersoort en bij Ouwehands Dierenpark doen ze er alles aan om alles op tijd klaar te maken voor hun komst. Er komt een groot Aziatische leefgebied waarvan 3400m² voor de reuzenpanda's gaat zijn. In de overige 5600m² zullen verschillende Aziatische diersoorten komen. Pandasia zal in traditioneel Chinese stijl gebouwd worden waardoor het een bijzonder mooi verblijf zal worden. Leuk detail: de dakpannen van Pandasia worden op traditionele wijze, handmatig in China gemaakt.  Er is een Chinese delegatie bij Ouwehands Dierenpark geweest om het verblijf van de reuzenpanda's te beordelen. Dit is allemaal goed gegaan. Nu kunnen de panda's ingevlogen worden vanuit China. De panda's heten Wu Wen (vrouwtje)en Xing Ya(mannetje). Bijzondere namen hè? De panda's zullen niet meer dan 15 jaar in Ouwehands Dierenpark Rhenen verblijven.

Reuzenpandaverblijf Pandasia

Pandasia zal uit twee delen bestaan. Er komt een binnen- en buitenverblijf. Eentje voor het mannetje én ook eentje voor het vrouwtje. Er komen ook meerdere nachtverblijven, een kraamkamer en een koelcel voor het opslaan van bamboe. Ook komt er een kliniek. Er zal voor de bezoekers een restaurant zijn en een echte pandashop waar de medewerkers je zullen helpen in echte pandakleren!

Pandasia zakelijk

Pandasia moet ook een plek worden voor evenementen. Hoe gaaf als je zomenteen een evenement hebt waar je omringd bent door de reuzenpanda’s!