Fort Kijkduin

fort kijkduin korting 

Fort Kijkduin korting 2018

Helaas is er op dit moment geen Fort Kijkduin korting online te vinden. Wij speuren elke dag het internet af naar de beste aanbiedingen. Mocht er een aanbieding zijn die wij over het hoofd hebben gezien? Laat het ons weten! 

Fort Kijkduin

In 1996 is in Fort Kijkduin te Huisduinen een Noordzeeaquarium geopend. Het was eerst zo dat het aquarium in Fort Duin het eerste in Nederland was, waar bezoekers onder water konden lopen door een twaalf meter lange tunnel. Dit was uniek! Hier zie je van alles wat ook in de Noordzee leeft. Doordat er in het fort aquaria ingericht zijn ontstaat een duidelijk beeld van bijvoorbeeld hetzeewier, tij, palingen enzv. n 2014 is fort Kijkduin gestart met een aardige verbouwing van het zeeaquarium. De geschiedenis van het fort, haar bewoners en de omgeving staan centraal in het museum. Kom ontdekken en geniet! Wil je voordelig een dagje naar Fort Kijkduin? Bekijk dan snel de Fort Kijkduin korting die er momenteel is.

Fort Kijkduin AQUARIUM

Fort Duin aquarium is nog niet zo lang geopend. Pas sinds 1996 kun je bij Fort Kijkduin een kijkje nemen bij het Aquarium. 363 dagen van het jaar kun je hier terecht voor plezier en gezelligheid. In het begin was dit aquarium de eerste plek in Nederland waar je onder water kon lopen. Er is namelijk een tunnel van twaalf meter waar je doorheen kunt lopen. Alles wat je hier ziet heeft te maken met de Noordzee. Je leert hier van alles over roggen, palingen, zeewier en nog veel meer.
In 2014 zijn ze bij Fort Kijkduin gestart met een groot stuk te vernieuwen. Je leert er nu ook alles over de vismigratie naar de Waddenzee. Een dagje Fort Kijkduin brengt je een hoop mooie dingen bij en wist jij dat je sommige wissen ook aan mag raken?

Fort Kijkduin geschiedenis

Wat erg boeiend is aan Fort Kijkduin is de geschiedenis. Ooit is her fort gebouwd in opdracht van Napoleon. Hij had namelijk bedacht dat Den Helder wel een hele goede plek was voor een marinehaven. Er kwamen heel veel marineschepen aan en deze moesten uiteraard allemaal beschermd worden. Het fort had plek voor ruim 750 soldaten! Loop op je gemak door het museum en laat je alles vertellen over de geschiedenis van Fort Kijkduin!

Fort Kijkduin uitzicht 

Je moet tijdens je bezoek zeker een kijkje nemen bij de grote gietijzeren koepel. Deze koepel is het middelpunt van Fort Kijkduin. Hier heb je een geweldig uitzicht! Geniet van het uitzicht over de Noordzee, de prachtige tuinen, Texel en de Waddenzee en nog veek meer!

Fort Kijkduin kinderfeestje

Bij Fort Kijkduin kun je een kinderfeestje houden. Erg leuk! Fort Kijkduin is een spannend fort waar je heel veel kunt beleven. Je kunt kiezen uit verschillende kinderfeestjes. Zo is er een feestje met een speurtocht, je leert hier alles over de vogels, muizen enzv! Wel graag op tijd reserveren!

Fort Kijkduin schatzoeken

Lukt het jou om de verborgen schat te vinden van Fort Kijkduin? Je kunt dit doen onder begeleiding van een gids. Deze neemt je mee op een spannende speurtocht door het fort en aquarium. Op deze manier ontdekt jij alle "geheime plekken" van het fort! 
Als afsluiting is er patat met mayonaise, snack en limonade.

Fort Kijkduin adres

Admiraal Verhuellplein 1
1789 AX Huisduinen

Fort Kijkduin openingstijden

van 10.00 uur tot 17.00 uur in de zomertijd
van 11.00 uur tot 17.00 uur in de wintertijd

Fort Kijkduin entreeprijzen

Volwassenen € 8,00

Kinderen 4 t/m 12 jaar € 6,00

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Senioren 65+ € 7,00