Apenheul korting pak je hier! Wees er snel bij.

apenheul korting nodig? Je ziet ze hier! 

 

Apenheul korting pak je via deze pagina! Regelmatig zijn er leuke Apenheul kortingen en aanbiedingen te vinden. Deze kortingen zorgen ervoor dat je lekker voordelig naar de Apenheul kunt gaan. Bekijk de beste kortingen hieronder allemaal! Natuurlijk kun je ook entreekaartjes voor de Apenheul bestellen op de website van de Apenheul, maar deze korting is vaak lager.

 

Apenheul seizoenskaart 26% korting

Nu te koop: APENHEUL SEIZOENKAART met een dikke korting. Normaal betaal je  €39,-  voor een seizoenskaart van de Apenheul en nu maar €29,- dat is een korting van 26%

Apenheul seizoenkaart

Je kunt nu meebieden op een seizoenkaart van de Apenheul voor 1 persoon. Tevens ontvang je ook korting bij maar liefst 26 andere attracties. Meebieden is gratis en brengt je vaak de meeste korting!

Apenheul review, help ons met jouw mening

Heb jij ervaring met de Apenheul? Laat ons en onze bezoekers onderaan deze pagina weten wat je ervan vond! Op deze manier kunnen we iedereen een eerlijke blik geven op de Apenheul. Dank je wel!

 


 

Onze ervaring bij de Apenheul

We hadden onze dochter beloofd dat we dit jaar echt een dagje naar de Apenheul zouden. Afgelopen jaar zouden we al gaan, maar telkens kwam het er niet van. Ze was dan ook helemaal door het dolle heen toen ze hoorde dat we eindelijk zouden gaan! We besloten ons nichtje mee te nemen voor extra plezier! Bij aankomst kregen de meiden allebei een echt Apenheul spot pakket! In deze tas zaten verschillende spullen waarmee ze de apen van wel heel dichtbij konden bekijken. 

apenheul review eigen gezin

Gelijk aan het begin kwamen de kleine ringstaartmaki's al op ze af. In het begin was dit best een beetje spannend, maar nadat ze er aan gewend waren hadden we dikke schik! Let wel even op dat al je spullen goed opgeborgen zitten want de aapjes zijn snel en gaan er zo vandoor met je spullen. Ook waren er aapjes die heel brutaal zo in de kinderwagen wilden klimmen. Eens even kijken wat daar te halen is! Nadat we verder liepen door de Apenheul heen konden de meiden over verschillende touwen en bruggen klimmen, net als de echte apen. Dit vonden ze erg leuk om te doen! En toen zagen we iets leuks, allemaal kleine aapjes die bij moeders op de rug zaten! Ook in de Apenheul worden natuurlijk een hoop aapjes geboren elk jaar. Super leuk om te zien. Tussen de middag hebben we even heerlijk uitgerust in het restaurant van de Apenheul. Het was er druk, maar de rij viel reuze mee! We konden vrij snel ons eten bestellen. Toen we verder gingen hadden we besloten dat we wel naar de show wilde die de Apenheul elke dag geeft. Let goed op tijdens deze show want eigenlijk kwamen wij ogen tekort. Voordat we naar huis gingen hadden onze meiden nog even een onderonsje met een wel hele grote aap. ;-)

apenheul onderonsje

 

Wij hebben genoten van de apen bij de Apenheul en vonden de apenheul spottasjes helemaal geweldig! Hopelijk gaat de Apenheul deze leuke actie elk jaar organiseren! Wij zijn fan!

 


© Apenheul Youtube

Apenheul i.c.m. een overnachting

Binnenkort een dagje Apenheul in de planning staan en moet je van wat verder weg komen? Of gaan jullie binnenkort gezellig een dagje maar willen jullie gewoon gezellig in de buurt ergens blijven slapen? Kijk dan eens op de website van Zoweg.nl. Hier vind je een hoop leuke kortingen voor een overnachting na een dagje Apenheul. Je kan al blijven slapen vanaf €44,50 p.p. incl. entreekaartje voor de Apenheul. Kijk ook eens naar de zeer aantrekkelijke kinderkortingen! Uiteraard staat het hotel in de buurt van De Apenheul. Ook zou je eens kunnen kijken op de website van Hotelspecials. Hier vind je ook altijd zeer aantrekkelijke kortingen voor hotels in de buurt van de Apenheul.

Bij Bungalowspecials hebben ze de leukste bungalows met korting die dicht bij de Apenheul in de buurt liggen. Er is al een bungalow beschikbaar voor 4 personen vanaf €121,-  Zeker de moeite waard dus om eens een kijkje te nemen op de website van Bungalowspecials. Bekijk hier alle Apenheul bungalow korting!

 


Apenheul, dagje uit tussen de apen

Midden op de Veluwe op nog geen uur rijden vanaf Amsterdam, aan de rand van Apeldoorn ligt De Apenheul. Midden in natuurpark Berg en Bos. Een gezellige dierentuin waar je eigenlijk een keer geweest moet zijn. De aapjes lopen om je heen en als het voedertijd is komen ze van alle kanten uit het bos aangesneld. Waar je ook kijkt in De Apenheul, overal zie je aapjes hangen en slingeren. En de kindjes kunnen precies hetzelfde doen in de speeltuinen die je tegenkomt in De Apenheul. Er zijn maar liefst 10 speelplekken en 4 horecaplekken in De Apenheul. Je snapt natuurlijk wel dat dit genieten geblazen is! In de Apenheul zie je aapjes uit Afrika, Azie en Zuid-America. De Apenheul bestaat al sinds 1971. Op onze website hebben we alle Apenheul korting, aanbiedingen en acties op een rij gezet. Zo betaal je nooit meer teveel voor een dagje plezier in De Apenheul! Als je de Apenheul binnen gaat zorg dan dat je een tas hebt die goed dicht kan. De aapjes klimmen namelijk zo in je tas en pikken er van alles uit. Leg ook geen kostbare spullen in de mand van de buggy/kinderwagen want deze ben je dan ook zeker weten kwijt na een bezoek aan De Apenheul.  De Apenheul is een dierentuin die anders is dan alle andere dierentuinen in Nederland. Vaak zie je in dierentuin dieren als leeuwen, beren, tijgens, giraffen enzv, Bij de Apenheul hebben ze allemaal apen. Erg leuk om eens heen te gaan. Je vindt de Apenheul aan de rand van Appeldoorn, natuurpark Berg en Bos. Als we kijken naar hoe groot de Apenheul is dan zien we dat dit maar liefst om 200 hectare gaat. Alle apen die in de Apenheul leven komen uit Afrika. Wat wij erg fijn vinden aan de Apenheul is dat de dieren hier vrij kunnen rondlopen. Natuurlijk kunnen bij de Apenheul niet alle apen zomaar los lopen. Denk aan een Orang Oetang of een gorilla. Deze apen zitten op eilanden welke je van een afstand kunt bekijken. 

Sinds Augustus 2017 is de Apenheul weer een apensoort rijker: de baardsaki. De Apenheul heeft al 37 soorten apen en met deze aanwist zijn het er maar liefst 38. Je kunt deze nieuwe apensoort eigenlijk niet missen. Deze aap heeft een grappig bolletje op het hoofd en een mooie grote dikke lange staart. Wat erg bijzonder is is dat er in Europa nog maar drie andere dierentuinen zijn waar de baardsaki leeft. Gauw opzoeken als je in de Apenheul bent! Bij de Apenheul kun je twee baardsaki's zien.

Apenheul heeft een aantal best bijzondere apen

Als jullie naar de Apenheul gaan dan zul je een aantal zeer bijzondere apen tegenkomen. Wij zullen 4 apen gaan omschrijven welke zeker de moeite waard zijn om te bekijken tijdens jullie Apenheul bezoek. In totaal zijn er rond de 300 apen in de Apenheul waarvan de helft losloopt!

  1.  Huzaaraap: als je het hebt over de snelste aap van alle apen, dan hebben we het over de Huzaaraap! Wauw, wat is deze snel! De Huzaaraap kan tot maar liefst o KM per uur halen! Dat is snel he? Wij houden hem niet bij op de fiets. De Huzaaraap die je bij de Apenheul ziet heeft zijn naam te danken aan het leuke witte snorretje die zpwel bij het mannetje en het vrouwtje te zien is. Kijk maar eens goed als je hem gevonden hebt!
  2. Blauwoogmaki: dit is best een hele bijzondere aap. Het is namelijk zo dat er van deze apen in het wild nog minder dan 1000 stuks leven. Dat is erg weining. Deze aap behoort tot de 25 meest bedreigde primaten. Uiteraard wil de Apenheul voorkomen dat de Blauwoogmaki uit zal sterven en daarvoor is er een speciaal fokprogramma opgezet. 
  3. Noordelijke Witwanggibbon: dit is een hele gezellige aap in de Apenheul! De noordelijke witwanggibbon laat namelijkn graag van zich horen! Als jij op je gemak een rondje door de Apenheul loopt is de kans groot dat je deze aap zult horen. Wat leuk om te weten is dat het vrouwtje en het mannetje allebei hun eigen zang hebben Als ze net geboren zijn zingen ze allemaal dezelfde variant. Dit gaat pas veranderen als ze een jaar of vijf zijn. Apen zingen om hun territorium af te bakenen. 
  4. Zwarte brulaap: grote kans dat je de Zwarte brulaap ook zult horen als je door de Apenheul loopt. Het is zo dat deze app het meeste lawaai kan maken van apen ter wereld! En dat is echt heel erg hard! Hij kan zelfs tot wel 90 decibel gaan! De brul van de Zwarte brulaap kun je 5 km verderop ook horen!. 

apenheul korting

Apenheul geschiedenis

De Apenheul is In 1971 opgericht door Wim Mager. In het begin was de Apenheul een hobby van hem die uit de hand gelopen was. In het begin had hij alleen een aantal apen thuis. Dit liep al best snel uit de hand omdat er jonge apen geboren werden. HIerna is de Apenheul verder gegaan in een voormalige bloemenhal. Vanaf het begin af aan is hij voorstander geweest van het feit dat de aapjes los kunnen lopen. Toen werd in 1976 de Apenheul nog verder uitgebreid. De gorilla’s kwamen en de eerste gorillababy die werd in 1979 geboren. Helaas was daar in 1981 een grote brand welke ervoor zorgde dat de blokhut helemaal af brande. Na deze brand hebben ze alles weer opgebouwd en zelfs verbeteringen aangebracht. Ook zijn er sindsdien meer verschillende soorten apen te zien in de Apenheul. Voor de kleine bezoekers worden er leuke speeltoestellen neergezet en er zijn verschillende tentoonstellingen te zien. De oorichter van de Apenheul heeft in 1997 een tweede park gebouwd in Frankrijk. Ook hier was helaas in 2002 een fikse brand welke een zeer groot deel van het entreegebouw heeft verwoest. De meeste mensen kennen Bongo nog wel. Deze zilvergorilla stierf op 33 jarige leeftijd in 2005. Hij heeft 30 jaar in de Apenheul geleefd. Helaas is oprichter Wim Mager in 2008 overleden op een leeftijd van 67 jaar. 

Voorouders ontmoeten bij Apenheul

Iedereen weet waarschijnlijk wel dat mensen erg op apen lijken. En dat is echt zo. Kijk maar eens naar hoe ze zich bewegen en reageren op bepaalde dingen. Maar hoeveel weet jij nu eigenlijk van deze leuke en intelligente apen? Als je meer wilt weten over de apen dat zit je in de Apenheul helemaal goed. Je kunt hier natuurlijk in alle rust naar de veel verschillende soorten apen kijken, maar wist je dat je er ook een hoop kunt leren over de apen? Erg leuk is dat. Je kunt namelijk op een aantal plekken in de Apenheul vrolijke medewerkers tegenkomen die je graag alles vertellen over de apen. Schroom dan ook niet om met je vragen naar ze toe te lopen als je ze ziet. Verder zijn er natuurlijk bij de Apenheul een aantal leuke en interactieve shows waarbij je ook veel te weten komt over de apen!

Honden toegestaan bij de Apenheul en toegang met rolstoel

Bij de Apenheul mogen honden en andere huisdieren niet mee naar binnen vanwege de loslopende apen. LET OP: de Apenheul vraagt met klem om je hond niet in de auto achter te laten! Als je wilt kun je in de buurt van de Apenheul de hond naar een asiels of pensions brengen waar ze een dagopvang voor honden hebben. Honden vinden het natuurlijk helemaal niet fijn om de hele dag in de auto te moeten blijven terwijl hun baasje in de Apenheul loopt

De Apenheul heeft een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar voor de bezoekers. Deze kun je bij de ingang van park Berg&Bos ophalen.Dit is aan het begin van de Apenheul.  Als je bij de Apenheul een rolstol leent dan betaal je € 1,00 borg. Deze krijg je na het inleveren van de rolstoel weer terug. Wil je een rolstoel reserveren bij de Apenheul? Dit kan helaas niet. Een rolstoel lenen bij de Apenheul gaat op de manier wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wij adviseren dan ook om vroeg naar de Apenheul te gaan om niet mis te grijpen.

Apenheul heeft nog veel meer andere dieren

Bij de Apenheul zijn nog een aantal andere dieren welke je kunt bekijken. Zo zie je er de Abessijnse hoornraaf, de Capibara, de Nubische geit, de Poedoe, de dwerggeit, Goendi, zwijnen, Groenvleugelara, kikkers, Zebu, Witsnuitneusbeer, kalkoen en steur.  Zoals je ziet nog aardig wat!  Erg leuk om naast de 300 apen die de Apenheul heeft ook nog andere dieren te kunnen zien. Een leuke aanvulling!

Apenheul, waar te parkeren

Apenheul heeft genoeg parkeerplekken voor al haar bezoekers. Het is een klein stukje lopen vanaf de parkeerplaats naar de Apenheul zelf. Ongeveer 10 minuten. Je loopt door natuurpark Berg&Bos. Erg leuk om doorheen te lopen. Onderweg kunnen de kinderen allemaal vragen beantwoorden die te maken hebben met de apen die je in de Apenheul ziet. Je kunt een dagkaart voor het parkeren kopen bij de kassa van de Apenheul. Ook kun je bij de parkeerplaats zelf betalen. Ben je maar een paar uurtjes naar de Apenheul geweest? Betaal dan bij de parkeerplaats. Dit is voordeliger!  iIs het erg druk bij de Apenheul dan parkeer je ietsje verder. 

Apenheul bezoeken met openbaar vervoer

Apenheul bezoeken met het openbaar vervoer is goed te doen. Als je op station Apeldoorn bent, reis je met lijn 2 (of lijn 400 tijdens de feestdagen en vakanties)naar de bushalte bij de Apenheul. Dit is een reis van ongeveer 10 minuten. Met het openbaar vervoer naar de Apenheul is een fijne manier van reizen. Komen jullie van ver? Dan is de trein erg handig en je bezuinigd op de parkeerkosten.

Apenheul openingstijden en prijzen

Apenheul is van 14 april t/m 5 november elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Van 15 juli t/m 27 augustus is het park open van 9.00 tot 18.00 uur.

 

  • Kinderen t/m 2 jaar: Gratis
  • Kinderen 3 t/m 12 jaar: €19,- p.p.
  • Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen: €21,50-p.p.
  • Mindervalide: €19,-

Apenheul adres

Apenheul

J.C. Wilslaan 21

7313 HK Apeldoorn


apenheul korting kun je hier vinden! apenheul korting pak je hier!

 

Apenheul korting op andere manieren

Als je op zoek bent naar Apenheul korting dan zit je op de website van Korting Dagje Dierentuin helemaal goed! Wij zoeken elke dag de beste Apenheul kortingen en aanbiedingen voor jullie op en plaatsen deze dan online. Staat er momenteel even geen leuke Apenheul korting online? Hou dan onze Facebook pagina in de gaten. Hierop plaatsen we alle dierentuin kortingen die actueel zijn. Deze kortingen kunnen elke dag wisselen Bij de Kruidvat kun je nu de punten die je kunt sparen inwisselen voor korting op een dagje Apenheul! De korting die je op moment van schrijven krijgt is €7,50 per persoon en geeft je dus aardig wat Apenheul korting. De nationale postcodeloterij heeft elk jaar een voordeelagenda. Daar zit een kortingsbon in voor een dagje Apenheul. De korting die je krijgt is maximaal €5,- per persoon en geldig voor maximaal 4 personen. Nog geen lid van de postcodeloterij? Doe dit dan snel en ontvang ook de voordeelagenda. Ben jij lid van de ANWB of ING Bank? Dan kun je via hun ook een leuke Apenheul korting pakken. Echter zien wij vaak wel dat deze korting niet zo hoog is als de overige Apenheul kortingen die online staan. Check dit altijd even goed voordat je definitief een entreekaartje voor de Apenheul gaat kopen.

 

 

 

 

 

 Ervaringen met de Apenheul:

 

14 Reacties

L.V.
13 april 2018
1
Apenheul heeft een parkeerplaats welke best ver lopen is van het park af. Met jonge kinderen is dit een hele wandeling. Onderweg zagen we wel leuke interactie dus het kwam goed. Het park zelf zag er super goed uit. Het ligt midden tussen de bossen en voor de kinderen waren er leuke speelplekken. Het was wel erg druk toen wij er waren en daarom moeten we soms even wachten voordat we de apen goed konden zien. Het was mooi weer dus dat was geen probleem. Eten en drinken bestellen bij de kiosk duurd
Bijkerk
31 maart 2018
2
Apenheul is onze favoriete dierentuin. We komen er al jaren en genieten nog steeds elke dag. Wat onze kinderen erg leuk vinden is dat de aapjes aan het begin van het park nieuwsgierig bij je komen kijken. De laatste keer dat we bij de Apenheul waren was het best druk... maar wel prima te doen! Kinderen kunnen altijd erg leuk spelen in de verschillende speeltuinen. Kinderen kijken hun ogen uit! Hopelijk gaat het dir seizoen weer zo een groot succes worden als de laatste keer. Hebben er nu al zin
Lisette
30 maart 2018
3
Wij zijn super fan van de Apenheul. Vorig jaar helaas niet naar de Apenheul geweest door omstandigheden, maar aankomend weekend gaan we! Hopen op mooi weer :-) Wij adviseren iedereen om naar de Apenheul te gaan want het is er super tof. Ongeacht hoe oud je bent. Jong en oud vermaken zich er
Fleuren
22 maart 2018
4
Ik bezoek de Apenheul regelmatig. Vaak check ik voordat ik ga even de aanbiedingen die er online staan en nu zag ik dat er maar liefst €8,- korting te krijgen is. Super deal waardoor mijn dagje Apenheul nog leuker zal worden morgen!
Lisa Van Loon
03 augustus 2017
5
Beste, Is er op dit moment een Apenheul korting welke we kunnen gebruiken? Ik hoor graag van jullie! Kunnen jullie per ingevulde mail contact opnemen met ons? Wij willen graag zaterdag naar de Apenheul. Vriendelijke groet, Lisa
annie winters
09 augustus 2017
1.5
Beste, is er op dit moment een Apenheul korting, welke we kunnen gebruiken. We willen graag a.s. vrijdag 11-8 komen met 2 volw. en 2 kinderen. Bijvoorbaat hartelijk dank.
admin
10 augustus 2017
1.1.5
Beste Annie, op dit moment is er helaas geen extra korting voor de Apenheul beschikbaar. Hartelijk groet, Nicole
Robert
24 juli 2017
6
Apenheul is voor ons the place to be!!!! Wat een pret hebben de kinderen altijd in de Apenheul. Er is veel te zien en de aapjes komen lekker dichtbij! Ons zien ze er zeker vaker! Groet, Robert
Liesbeth
22 juli 2017
7
Apenheul korting via deze site kunnen pakken! Super dank je wel. We gaan al jaren elk jaar met de hele familie naar de Apenheul dus de korting liep aardig op. Dank je wel! Ik hou jullie in de gaten via facebook. Groetjes Liesbeth
Evert
05 april 2015
8
Gezellig tussen de aapjes. Erg leuk dat ze zo op je klimmen! Kinderen kunnen ook lekker spelen in de speeltuinen die door het park verspreid zijn.
Birgit
26 maart 2015
9
Erg leuke dierentuin. Vooral erg moeten lachen om die brutale kleine aapjes die dicht bij je in de buurt komen of zels op je komen zitten. Kinderen hebben zich goed vermaakt en wij ook :)
Anique
19 maart 2015
10
Een leuk dagje uit gehad, leuk al die loslopende apen. Een succes bij kinderen :)
michelle
16 maart 2015
11
Leuk voor de aapjes
Liesbeth
02 maart 2015
12
Leuk dagje gehad bij de Apenheul met korting via deze site.

Reageer

Annuleren